BIJEN OP HET BEDRIJF

MAAK VAN JE EIGEN BEDRIJFSOMGEVING EEN DUURZAME LEEFOMGEVING

INVESTEER IN DE TOEKOMST… EN IN DIE VAN JE ONDERNEMING

Bijen op bedrijfsterreinen, kan dat wel?
Jazeker, heel goed zelfs. Er is voor de bijen nabij de bedrijfsomgeving  heel wat voedsel te halen. In de stad en in de omgeving van bedrijven zijn meer tuintjes, plantsoenen, parken waardoor er meer variatie is in beplanting dan in het buitengebied. Daarbij komt dat er bij bedrijventerreinen vaak braakliggende stukken grond liggen die ideaal ingezaaid zouden kunnen worden met een bloemenmengsel waar bijen, vlinders en andere insecten van houden. Als je weet dat de honingbij zich gemiddeld binnen een straal van 1,5 kilometer verplaatst, dan doe je een fantastisch zaak voor de omgeving rond je bedrijf.
Wat?
Tegen een vast bedrag worden twee (of meer) bijenkasten bij het bedrijf geplaatst.
De bijenkasten kunnen op dak, op de grond ergens op het bedrijventerrein geplaatst worden.
De verzorging van de bijen gebeurt op een duurzame manier.
Er is geen enkele hinder voor uw werknemers, uw bezoekers. In tegenstelling tot wespen worden bijen niet aangetrokken tot voedsel of drank

Waarom?
Niet minder dan 80% van alle bloemplanten wordt bestoven door, en hangt voor zijn overleven dus af van, insecten. En 80% van de bestuivende insecten zijn bijen.
Zowat 70% van alles wat in ons bord belandt, hangt rechtstreeks (fruit, groenten, oliën, ...) of onrechtstreeks (voederplanten voor vee) af van de bestuiving.
Een recente studie van de universiteit van Gent toonde aan dat de economische waarde van het bestuivingswerk van de honingbijen in België 472,30 miljoen dollar per jaar bedraagt…

Echter… 
Gemiddeld verdwijnen in België jaarlijks meer dan 20% van de bijenkolonies. Het welzijn van de bestuivers is echter nauw verbonden met ons welzijn! Dit probleem beperkt zich niet tot het milieu, het heeft eveneens economische gevolgen.

GROTE RETURN VOOR UW BEDRIJF
 1. Met het plaatsen van bijen in uw bedrijf draagt u bij aan een duurzame en ecologische samenleving en investeert u in een lokale en groene economie. 
 2. Je helpt mee de biodiversiteit te bevorderen. 
 3. Uw bedrijf krijgt er 100.000 extra werknemers bij. 
 4. U ontvangt jaarlijks 100 potjes honing (150 gram) met gepersonaliseerde etikettering. (andere afspraken naar inhoud en aantal mogelijk). Indien u dit niet wenst, dan betekent dit ook dat u een kleinere bijdrage betaalt. 
 5. U wordt permanent (gedurende de periode van engagement) opgenomen en vermeld op deze website als meewerkende partner die zich engageert voor een duurzame omgeving.
Werkwijze Honeybeez Imkerij
 • Het welzijn van de bijen en de invloed op de biodiversiteit staan centraal. 
 •  De gezondheid van de bijen wordt op een biotechnische manier bewerkstelligd. 
 • Tijdens het ‘seizoen’, van april tot eind september, worden de kasten wekelijks gecontroleerd 

Kostprijs
Informeer gerust voor verdere inlichtingen.  
Inbegrepen in de formule: 
 • leveren en plaatsen van twee bijenvolken 
 • verzorging van de bijenvolken. 
 • alle extra kosten die met het onderhoud van de bijen en de kast gepaard gaan. 
 •  jaarlijks 100 potjes honing (150 gram) met gepersonaliseerde etikettering. (andere afspraken naar inhoud en aantal mogelijk)
Indien gewenst én indien het drachtgebied dit aankan kan een bijkomende bijenkast voorzien worden tegen een bijkomende prijs van 300 euro per jaar. Er worden in dit geval 35 bijkomende potjes honing (150 gram) voorzien.

INDIEN U OVERTUIGD BENT OM TE INVESTEREN IN DE TOEKOMST VAN UW BEDRIJF EN ZIJN OMGEVING, CONTACTEER HONEYBEEZ IMKERIJ!
© Copyright 2018 - honeybeez.be